8. December | marengs grundopskrift

marengs

marengs2

marengs collagemarengs3

Det er simpelthen utrolig, hvor uheldig jeg har været her i starten af december. Jeg har nemlig gået og været lidt halvsløj sådan on/off. Men nu har jeg altså været bundet til sofaen de sidste par dage. Jeg håber virkelig snart, at det bliver bedre, ellers bliver det da en kedelig jul for mit vedkommende.

I dag er det blevet 8. december, og jeg har en lille opskrift med til dig i dag. Vi lavede en masse julebag herhjemme i søndags, så der er kommet et par opskrifter ud af det. Dog så var der utrolig dårligt lys søndag, og jeg sov hele dagen væk i går, så en af opskrifterne kommer først nu.

Jeg har aldrig lavet marengs før, så jeg var ret sikker på, at det ville gå fuldkommen galt, men jeg blev meget positivt overrasket, da disse små himmelske ‘klumper’ kom ud af ovnen. Opskriften er en grundopskrift, så du kan selv tilsætte smagsstof – lakrids, vanilje, jordbær el. lign.

Det skal du bruge (1 bradepande):

1½ pasteuriserede æggehvider (1 bæger)

1 tsk eddike

125 g sukker

Evt. mørk chokolade til pynt

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 130 grader alm. ovn
  2. Pisk æggehviderne og eddiken stift. Tilsæt sukker lidt efter lidt.
  3. Massen fyldes over i en sprøjtepose, når den er ved at være rimelig sej. Sprøjt små marengstoppe ud på en bageplade med bagepapir
  4. Bag dem i den varme ovn i 45 minutter. Hold godt øje med dem, de må nemlig overhovedet ikke blive brune eller mørke
  5. Lad dem køle helt af, før du evt. pynter dem
  6. Velbekomme!

Opskriften er super enkel, så du behøver på ingen måder at være en mesterkok!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *