Bøger til sommerferien

Haunting emma

Top3 bøgerFørst og fremmest lige en hurtig tak til min søde veninde Anne-Vera, som havde brug for noget læsestof til ferien og derfor foreslog mig at lave sådan et indlæg. Det er en smule sent, men gode bøger, bliver heldigvis ikke dårligere med tiden.

Normalt har jeg ikke ret meget tid til at få læst, men i sommerferien har jeg alligevel allerede slugt næsten 5 bøger. I dag har jeg valgt at samle tre af mine yndlings bøger til dig. Jeg håber, at det kan give dig en smule læselyst fremover!

Haunting Emma – hjemsøgt – gyser

Det er egentlig ved at være et stykke tid siden, at jeg har læst denne serie. Men det er én af mine yndlingssserier – også én af de eneste, hvor jeg rent faktisk har købt alle bøgerne. Serien handler kort sagt om Emma, som er en teenagepige fra San Francisco. En dag rejser hendes forældre væk, de lader Emma være alene tilbage derhjemme uden at sige, hvor de tager hen. Da hendes forældre ikke kommer hjem skal hun anbringes i plejefamilie, men Bennett – én af hendes bors venner fra Harvard, som Emma er hemmeligt forelsket i -, kommer hende til undsætning. Hun bliver sendt afsted for at bo hos ham. Her finder Emme ud af, at hun kan fornemme spøgelser…

Og så vil jeg egentlig ikke sige så meget mere andet end, at det er en fantastisk spændende bog. Egentlig kan man måske ikke helt kalde det en gyser, men det er en god blanding af uhygge, fantasy og kærlighed.

Will Grayson, Will Grayson – kærlighed og humor

Det her er den absolut bedste bog, som jeg nogensinde har læst. På det seneste er jeg blevet helt vild med John Green – jeg har forresten også lige set den nye film: Paper towns, den kan klart anbefales også! Will Grayson, Will Grayson handler om to drenge, som hedder det samme. De er begge to midt i teenageårene og forvirret omkring deres seksualitet. Den ene Will Grayson er homoseksuel, mens den anden har en ven, som er det. Tiny, Will Grayson’s bedste ven, er afgjort én af de bedste ting ved bogen, da han med sin helt unikke personlighed er med til at give bogen det allersidste.

Bogen her er utrolig, fordi man lige skal læse lidt mellem linjerne. Bogen handler om meget mere, end det man lige læser. Hvis du en dag beslutter dig for at læse bogen, så vil jeg anbefale at du lige læser de første kapitler et par gange, der er nemlig noget lidt mystisk, som man lige skal finde ud af.

Legend – Science Fiction

Den her bog er også en del af en serie, men nummer to er, så vidt jeg ved, ikke udkommet på dansk endnu. Bogen handler om en verden, hvor samfundet er inddelt efter intelligens, når børnene fylder 10 år, skal de op til en prøve, som så bestemmer hvilket job, som de skal tildeles – lidt alla Divergent. Store dele af byerne i bogen er ramt af en slem pest. I bogen følger man drengen Day, som er på flugt fra staten, da han konstant laver ballede. En aften støder han ind i June, en ung pige, som har formået at få det højeste antal point til prøven nogensinde, lige så stille går det op for dem begge, at de har meget mere tilfælles, end de lige troede.

Jeg slugte bogen på meget få dage, og jeg havde utroligt svært ved at slippe den, da jeg først var kommet igang. Hvis du kunne lide Hunger Games eller Divergent, så vil du med garanti også elske denne bog!

Lige til slut

Forresten synes jeg, at de bedste bøger er dem, hvor man til sidst sidder fuldkommen mundlam med en ordenligt blanding af forskellige følelser. Det er bøger, hvor man virkelig føler, at man har fået noget ud af dem.

Citat fra Will Grayson, Will Grayson: “Gode nyheder for en er altid dårlige nyheder for en anden.”

Citat fra Legend: “Hver dag betyder 24 nye timer. Hver dag betyder at alt er muligt igen. Du lever i øjeblikket, du dør i øjeblikket, du tager det hele én dag af gangen.”

Det skal lige kort siges/skrives, at jeg kunne have skrevet meget mere til alle bøgerne, men jeg ved ikke, om I er interesseret i deciderede anmeldelser af bøger? 

6 Comments

 1. Jeg er meget interesseret i flere bog-indlæg!
  Hvilke andre bøger læste du i sommerferien?

  • Det lyder godt! 🙂

   Jeg har bl.a. også læst An Abundance of Katherines på engelsk – også en bog af John Green – og Døde piger lyver ikke. Det er også to rigtig gode bøger! 🙂

   – Karoline

   • A lot of the things you state happens to be astonishingly accurate and it makes me wonder why I had not looked at this in this light previously. This particular piece really did turn the light on for me as far as this subject matter goes. But at this time there is actually 1 point I am not necessarily too cozy with and while I attempt to reconcile that with the actual central theme of your issue, let me see what the rest of the readers have to say.Very well done.

 2. Jeg er også interesseret i flere bog-indslag! 🙂
  Er forresten vild med din smag indenfor bøger, det er præcis den slags jeg selv læser! (Har tænkt mig at prøve den Legend)

  • Det lyder dejligt, så vil jeg bestemt forsøge at få flere bog-indslag på bloggen fremover! 🙂

   Jeg har, ligesom med min musiksmag, en meget bred smag. Men der er nu ikke noget som en meget velskrevet Science Fiction roman. Legend er virkelig også en fremragende bog, jeg glæder mig rigtig meget til at læse de to andre i serien 🙂

   – Karoline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *