Den nemmeste og lækreste brownie-chokolade kage

chokolade brownies

Den lækreste og dejligste kage

brownies
Alle, som kender mig, ved at jeg er kæmpe chokolade og kage-elsker. Selvom jeg for det meste går op i at spise sund og ordenlig mad, så kan jeg altså også sagtens sidde og nyde et stort stykke kage. Livet er simpelthen for kort til ikke at spise kage. Derfor vil jeg i dag introducere en kage, som ja… der er ikke rigtig noget sundt at sige om den – udover at den selvfølgelig er super lækker og virkelig svampet.

Denne kage er en af de enkleste, nemmeste og lækreste brownie-chokolade kage som jeg kender. Grunden til, at den hedder brownie-chokolade kage er egentlig meget simpel; da jeg første gang faldt over opskriften var den oprindelig en brownie opskrift, men eftersom nogle ingredienser er blevet fjernet og justeret, så er den blevet mere chokoladekage agtig, men stadig med et lækkert og svampet brownie ‘touch’.

Læs videre for at se opskriften.

Du skal bruge (20 x 30 form):

– 250 g smør

– 150 g chokolade 50%

– 4 æg

– 250 g sukker

– 3 spsk. kakao

– 150 g hvedemel

Sådan gør du:

1. Smelt smør og chokoladen sammen i en gryde. Lad det køle af

2. Tænd ovnen på 175 grader

3. Pisk æg og sukker til en luftig masse (eller ‘æggesnaps’, som det nu så fornemt hedder)

4. Sigt kakao og mel i æggesnapsen og vend det hele forsigtigt sammen. Tilsæt chokolade og smør og vend det igen forsigtigt sammen

5. Smør en form på 20 x 30 cm eller brug bagepapir. Hæld dejen i

6. Bag kagen i ca. 25 minutter. Den må gerne være lidt underbagt, så den bliver rigtig svampet

Kagen smager fantastisk med en kop kakao/kaffe/te og lidt vaniljeis. Du kan også prøve at komme f.eks. 200 g hakkede nødder i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *