Drømmende gode chokolademuffins

Drømmende choko

drømmende chokolademuffins

De store chokoladestykker giver en ekstra god smag af chokolade, mens den syrlige A38 skaber en lækker svampet struktur.

drømmende gode chokolademuffins

Så blev det tirsdag. Og jeg har endnu engang en lækker opskrift med. Det er faktisk sjældent, at jeg får bagt. For siden jeg fik mit arbejde hos en bager, så har jeg af en eller anden grund næsten altid kage med hjem. Hvilket jo selvfølgelig resulterer i, at jeg aldrig rigtig selv for gang i ovnen.

Disse muffins blev egentlig bagt for første gang omkring min søsters fødseldag i 7. klasse. Det vil sige omkring 4 år siden. Vi kan vist derfor godt sige, at opskriften er testet og afprøvet et par gange. Det er en super lækker opskrift, som kan bruges til fødselsdage, tag-kage-med-dag-i-klassen og til en hyggelig weekend, hvor der gerne må være lidt kage.

OBS! Opskriften kan med fordel fordobles, så der er til flere. Kagerne kan også sagtens fryses ned.

Det skal du bruge (12 stk.):

90 g mørk chokolade 44-55%

250 g hvedemel

225 g sukker

1 tsk. natron

50 g kakao – den ordentlige slags

1 tsk. vaniljesukker

1 1/4 dl. sødmælk

1 dl flydende margarine

2,5 dl A38

1 æg

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  2. Hak chokoladen i temmelig store stykker, så smager det bedst. Bland 2/3 sammen med de tørre ingredienser (de 5 første + chokoladen)
  3. Bland de ‘våde’ ingredienser sammen i en anden skål og pisk kort, så det bliver ensartet
  4. Bland den flydende ‘dej’ med den tørre, og fold det sammen. Melet skal kun lige være vådt, så vær lidt forsigtig
  5. Kom dejen i forme så de er 2/3 fyldt. Hæld de ekstra chokoladestykker i midten. Sæt kagerne i ovnen i ca. 20-25 minutter – hold godt øje!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *