Hjemmelavede bagels

bagel3

bagel2

bagel

Så er det blevet onsdag, og for mit vedkommende er der kun 4 dage indtil første skoledag, jeg starter nemlig allerede på mandag. I går var jeg i Aarhus sammen med min mor, vi var bl.a. i biografen og se Minions, og så fik jeg et par nye sko – læs med i morgen.

I dag har jeg en opskrift klar til jer. Jeg er kæmpe bagel-fan og elsker dem især varme om morgenen. Denne slags er lavet ud fra en opskrift i kogebogen: Opskrifter og små glimt af hverdags lykke. Den er skrevet af én af mine yndlings madbloggere fra Valdemarsro. Tjek hendes blog ud, hun er super sød, god til at skrive og så tager hun nogle enormt dejlige billeder. Bagels’ne – kan man skrive det? – blev faktisk bagt for et stykke tid siden sammen med skønne Anne-Sofie.

Jeg har aldrig helt turdet at begive mig ud i bagningen af bagels. Det virker på én eller anden måde helt forkert for mig at koge dej. Men jeg må nok sige, at de hjemmelavede smager 110 gange bedre, end dem man køber på frost i supermarkedet!

Læs videre for at se opskriften på hjemmelavede bagels.

Det skal du bruge – ca. 8 bagels:

– 25 g gær

– 3 dl vand

– 2 tsk rørsukker

– 1 tsk. groft salt

– 400-450 g hvedemel

– 2 spsk. olivenolie

Forslag til topping:

Sesamfrø, hørfrø, birkes, cheddar, soltørret tomater eller havregryn. Du må meget gerne være kreativ!

Sådan gør du:

1. Rør gær og sukker ud i vandet og lad det stå i 20-30 minutter, til den skummer lidt

2. Tilsæt salt og derefter hvedemel lidt af gangen og ælt dejen, til den er fast og smidig. Kom dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve tildækket i ca. 1½ time.

3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den en smule igennem. Del den i 8 lige store stykker og form hvert stykke til en helt rund bolle.  Lav et hul i midten med tommelfingeren i hver bolle. Gør gerne hullet lidt stort, da det bliver mindre under kogning

4. De formede bagels stiller du til hævning i yderligere 30 minutter på et stykke bagepapir.

5. Hæld vand i en stor gryde og kog det op, vandet skal kun småkoge. Kom 2-3 bagels i vandet af gange og lad dem simre 5 minutter i vandet. Herefter tages det op med en hulske – sådan én havde vi ikke, så vi bruge en pastaske, det kan ikke rigtig anbefales -, dyp den ene side med topping. Herefter lægges de tilbage på bagepladen med bagepapir.

6. Bag alle bagels i ovnen ved 200 grader i ca. 18-20 minutter.

Brug dine bagels friskbagte på morgenbordet eller som sandwichbrød i madpakken. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *