Lækkert foccacia brød

Karoline foccacia brød

Nu har jeg efterhånden fået rigtig meget ros for mit foccacia brød, som er blevet bagt herhjemme en hulens masse gange. Foccacia er et madbrød, som passer ualmindeligt godt til f.eks. suppe eller min mor’s hjemmelavede pesto. Brødet er super nemt og kan laves inden for ca. 1½ time.

det bedste foccacia brød

foccacia

Brødet er senest blevet lavet til surprise party for min mors veninde i går. Min mor og jeg stod i køkkenet næsten hele morgenen, for at vi kunne tilberede mad og lækre sager til min mors venindes fødselsdag. Der blev bl.a. lavet tunmousse, salt mandler, brownies, brød, dadler med bacon og pesto. Det var super hyggeligt og super lækker mad. I dag skal jeg til påske frokost, så der bliver nok også rigelig med mad.

Læs videre for at se opskriften:

opskrifter på brød

Det skal du bruge (1 brød):

25 g gær

3,5 dl lillefinger varmt vand

2 spsk. olivenolie

1 tsk. salt

6 dl hvedemel

2 – 3 dl durummel

Olivenolie

Groft salt

Rosmarin

Sådan gør du:

1. Opløs gæren i det lunkne vand

2. Tilsæt olie og salt. Rør det godt sammen

3. Tilsæt lidt efter lidt melet. Husk at en dl mel IKKE er en sammenpresset dl – melet skal lægge løst. Ælt dejen sammen, den skal være lidt klistret.

4. Sæt brødet til hævning i 30 min.

5. Læg bagepapir på en bageplade og tryk brødet ud derpå. Det skal være sådan rimelig fladt. Lad det hæve i yderlige 30 min. Tænd ovnen på 225 grader alm. ovn.

6. Pensl brødet godt med olie, drys med salt og rosmarin. Bag brødet i den varme ovn i ca. 15 minutter.

7. Lad brødet køle af på en rist.

 

! Brødet kan godt fryses ned, men smager betydeligt bedst nybagt!

Forresten har jeg ikke min computer de næste par dage, da min storesøster skal lave aflevering, så bloggen bliver lidt stille.

God påske!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *