Sunde(re) gulerodsboller

gulerodsbolle3

gulerodsbolle

gulerodsbolle2

Hjemme i min mors og mit køkken er der helt faste pladser; jeg bager, og så laver mor aftensmad. For det meste kan vi godt hjælpe hinanden, hvis der bliver brug for det. F.eks. skrællede min mor gulerødderne til disse boller. Bollerne ovenover er blevet bagt utallige gange i vores køkken, de er blevet testet og godkendt af familie og venner, så nu er de endelig klar til at lande på bloggen.

Inden opskriften kommer, så skal det lige siges, at gulerodsbollerne er forholdsvis sunde, men husk at der stadig er fedt fra kerner og hvidt mel!

Læse videre for at se opskriften!

Du skal bruge (12 stk.):

  • 25 g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 2-3 mellemstore gulerødder – gerne økologiske
  • 2 æg
  • 1,5 tsk groft salt
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 stor håndfuld solsikkekerner
  • 1 tsk god honning
  • 500 g mel hvoraf 1/4 ca. er fuldkorn eller grov
  • Evt. 1 æg til pensling

Sådan gør du:

  • Opløs gæren i det lune vand
  • Tilsæt groftrevne gulerødder og æg. Rør rundt
  • Tilsæt salt, sukker, kerner og honning. Rør igen godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt. Der skal æltes godt og dejen SKAL være lidt klistret!
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter
  • Brug to spiseskeer til at forme de tolv boller. Det er okay, at de bare ligner små klumper dej. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad hæve i yderligere 45 minutter
  • Bag bollerne i forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. Pensl evt. først!

Serveres lune med en god kop kaffe, te eller kakao. Velbekomme!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *