Ugens tanker: at skrive dagbog

Ugens tanker om at skrive dagbog. Hvad har jeg lært? Hvordan er det?

Så er ugen ved at være omme og det er blevet tid til et indlæg omkring denne uges tanker. I  dag vil jeg gerne bruge lidt tid på at ’snakke’ omkring det at skrive dagbog. Siden 1. januar i det nye år har jeg skrevet dagbog næsten hver dag – der har lige været et par dage, hvor trætheden simpelthen fyldte for meget.

Jeg håber, at du vil læse med og måske en dag selv begynde at skrive dagbog?

Ro på

Den største og mest betydelig ting, som jeg har kunnet mærke er, at der er kommet meget mere ro på alle mine tanker og følelser. Når du skriver det hele ned tillader du dig selv at tænke en smule over, hvordan du egentlig går og har det. Mange af os har ofte en presset og lidt travl hverdag, og så sker det lidt for tit, at man glemmer sig selv.

Dagbogen har personligt hjulpet mig til at være mere opmærksom på, hvordan jeg bruger mine dage, hvilke ting, som gør mig glad, og hvad jeg egentlig altid går, og bliver så forfærdelig stresset over.

Tilbageblik

Jeg har en mormor, som har skrevet dagbog hver dag siden jeg blev født for 15 år siden. Den dag i dag er hun rigtig glad for at have en samling af alle de ting, som hun har oplevet. Hun kan fortælle mig hvilke dage, som har været fyldt med solskin. Og hun kan også fortælle mig om de mennesker, som vi har sagt farvel til i løbet af min barndom.

En dagbog er super personlig og den fortæller rigtig mange ting om en masse vigtige ting. Jeg er endnu ikke nået dertil, hvor det er sjovt for mig at kigge tilbage på dagene, men måske bliver det sjovt til januar næste år, så jeg kan se, hvem jeg var dengang.

Hvad skal jeg skrive?

Jeg har tit haft et par dage, hvor mit hoved har været helt tomt for tanker, og det har været så svært at skulle finde på noget. Jeg er sikker på, at alle vil have disse dage. Når jeg ikke ved, hvad jeg skal skrive, så skriver jeg bare om vejret, om den mad jeg fik og om de mennesker, som jeg tilbragte dagen sammen med.

Normalt skriver jeg ellers bare om de følelser jeg har haft i løbet af dage, de sjove ting, som jeg har oplevet, de ord, som jeg er stødt på og de ting, som fylder meget. Men husk, at dagbogen aldrig skal føles som en pligt, du skal gøre det, fordi du synes, at det er rart, og det gavner dig!

Selvom du måske føler, at en dagbog ikke vil gavne dig, så vil jeg virkelig råde dig til at give det et forsøg.

-Jeg har altid elsket at skrive, og dagbogen er for mig en helt ny og fremmed skrivestil, så jeg ser det som en rigtig spændende udfordring.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *