Ugens tanker: den nye skolereform

Den nye skolereform

Så blev det igen tid til en omgang Ugens Tanker. Jeg synes efterhånden, at det bliver sværere og sværere at finde på emner. Så hvis der indlægget lige glipper en gang eller to, så er det altså bare derfor. I dag vil jeg skrive lidt om den nye skolereform. Mest af alt, fordi jeg synes der er så mange dårlige ting ved den. Og så er der jo alligevel egentlig også nogle gode.

Mere bevægelse i undervisningen

I følge den nye skolereform, så skal man i gennemsnit have 45 minutters motion HVER DAG. Og det er inkl. idrætstimer. Det vil sige, at man bliver nødt til at få lavet undervisningen mere aktiv. Jeg ved ikke, hvordan det fungerer på din skole, men jeg rør mig i hvert fald ikke 45 minutter i gennemsnit. Det er en rigtig god idé med mere bevægelse, for der findes enormt mange elever, som lærer bedst, når de er aktive. Det er bare så utrolig ærgerligt, når skolerne er for dårlige til at fører det ud i livet.

Forberedelsestid til lærerne

Nu kan jeg selvfølgelig også kun vurdere dette punkt ud fra min egen oplevelse, men jeg føler, at undervisningen er begyndt at blive bedre. Det er som om vores lærere er mere fokuseret, når de forbereder sig, de har styr på flere ting. Jeg tænker, at det er en fordel for lærerne, at de får sat tid af på skolen, hvor de kan forbedrede sig. I stedet for, at de skal gøre det derhjemme. Så for mig at se, så er det en positiv ting.

Længere skoledage

Nej… Nej… Nej. Vi lærer ikke nødvendigvis mere, når vi sidder ned fra 8-15 hver dag. Det er utrolig hårdt, når man skal sidde og lytte koncentreret samtidig med, at man er ved at være helt smadret, fordi man har siddet ned så længe. Af personlig erfaring så ved jeg, at der ikke rigtig er nogen i min klasse, som kan klare mere efter klokken 14. Man er simpelthen for træt.

Og ikke nok med, at vi bliver mere udmattet af skolen. Vi mister også vores fritidsinteresser og vores sociale forhold. Jeg har ofte fri 15:15 hvorefter jeg så skal tage en bus hjem. Det vil sige, at jeg er hjemme omkring klokken 15:50. Så har jeg typisk 1 time – eller mere -, som jeg bruger på lektier. Så er der måske en time til man skal spise aftensmad, og så er der altså ikke lang tid til, at man skal i seng.

Skolen er ikke noget man som barn selv vælger, men det er fritidsinteresser derimod. Dog bliver de alligevel nedprioriteret i den nye skolereform. Forestil dig, at man er elitespiller eller lign. Hvis du nu skulle spille f.eks. håndbold 4-5 gange om ugen + skole + lektier + veninder + familiefødselsdage osv.

Altså jeg tænker ikke, at det vil holde i længden. Hvad tænker du?

One Comment

  1. Rigtig gode holdninger og tanker du har omkring det her! Ang. fritid kunne jeg ikke være mere enig, 2 dage har jeg fri klokken 14, 2 andre dage har jeg fri klokken 15.40 og en enkelt dag har jeg fri klokken 16(!). Og når man kommer hjem er der bare overskud til nullerniks hvilket er super ærgerligt:(

    Til gengæld er jeg heldig at have en klasselærer der forstår mig og at jeg har brug for pauser og ikke er så god til det der med lange dage så det sætter jeg selvfølgelig stor pris på! Men jeg tror og håber heller ike på at det her holder, for 95% af både elever og forældre er jo utilfredse..

    Havde faktisk også selv længe tænkt på at lave et indlæg omkring dette emne og min og mine venners oplevelse med det, så det her var rigtig god inspiration:) Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *