Ugens tanker: om familie

familie

Hold da op… Jeg mindes nærmest, at jeg sad og skrev sidste uges ugens tanker i går. Tiden går simpelthen så hurtig. Måske skal jeg gøre det til en månedlig ting? Så er det måske også nemmere at finde på noget interessant?

I går var jeg til fødselsdag med størstedelen af min familie – vi manglede lige min søster, hendes kæreste og mine to tanter. Fødselsdagen fik mig lidt til at tænke på familie, og at jeg egentlig godt kunne skrive om det i dag. Der er nemlig rigtig mange gode ting ved at have en familie, specielt når de er støttende og nærværende.

Altid nogen, som har din ryg

Måske er din eneste familie din far og mor? Eller måske anser du din bedsteveninde som familie? Måske din hund? Ligemeget hvad, så har vi som mennesker altid familie. Vi har altid en mor og en far, som vil gribe os, når vi falder. En mor og far, som altid vil hjælpe os op igen, hvis vi får brug for det. I en familie er det et kæmpe lag ubetinget kærlighed. Man hjælper hinanden, lytter til hinanden og har hinandens ryg. Selvfølgelig er der forskel på, hvilken familie man har, men det fleste kan nok genkende det, som jeg skriver. Det er en utrolig rar sikkerhed at have en familie.

Være født ind i et fællesskab

For mig er familien lidt en gave. Du er ikke selv herre over, hvilken familie du bliver født ind i. Det er faktisk et ekstremt heldigt tilfælde, at du og jeg bare er i live… det kan vi takke vores forældre for… og finde bedsteforældre… dine oldeforældre… osv. Når du bliver født, så er du med det samme en del familien. Hvis du er førstefødte, så får du alt opmærksomheden. Alle tager billeder af dig, alle nusser om dig… og alle vil holde dig. Du er i det hele taget en smule forkælet. Det er dét, som er så fantastisk ved familien: fra det øjeblik, hvor du bliver født, er du en del af et fællesskab.

Jeg vil egentlig slutte indlægget her, for at det ikke går hen og bliver alt for meget tankestrøm. I bund og grund, så ville jeg egentlig bare gøre opmærksom på, at du ikke må tage din familie for givet! Tænk på, hvordan dine forældre har passet dig mens du var lille. Hvordan de har slidt og slæbt. De har kæmpet for dig.

Husk at alle familier er forskellige! Jeg taler kun ud fra min egen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *