Ugens tanker: om krav

hvert minut man ler forlænges livet med en time

Jeg ved ikke rigtig lige, hvordan jeg skal starte denne uges Ugens Tanker. Normalt kommer det meget hurtigt til mig, men jeg har efterhånden skrevet 4-5 indledninger, som ikke rigtig duede… Derfor starter jeg i dag ud med at sige, at jeg sidder ved spisebordet hjemme hos min far. Jeg er lige kommet hjem fra en tur i biografen med min bedste veninde, som jeg ikke havde set længe, fordi hun er på efterskole.

Jeg tænker tit på, hvordan det egentlig er at være ung. Derfor handler indlægget i dag om de krav, som der stilles til unge piger og de krav, som vi stiller til os selv.

Denne gang er indlægget om Ugens Tanker ret personligt, og derfor også en smule langt! Klik læs videre, hvis du er interesseret.

Trangen til at ville det hele på én gang

Jeg ved ikke, om det bare er mig, men jeg vil hele tiden en masse ting. Jeg har mange ting, som jeg gerne vil opnå. F.eks. er der ting, som jeg vil nå, inden jeg slutter min tid i folkeskolen. Der er ting, som jeg vil nå, inden jeg fylder 18 år. Og der er også ting, som jeg gerne vil nå hver dag.

Jeg har lært, at det er okay at have mål. Det er fint nok at have ting, som man gerne vil opnå i livet. Og det er okay at ville en masse ting. Til en vis grad. Jeg har tidligere skrevet på bloggen, at jeg er lidt kontrolfreak – mit liv består stort set af systemer og rutiner. For mig er det en god ting, for jeg kan godt lide systemerne. Det er bare vigtigt, at man husker at stoppe op og trække vejret!

At have styr på det hele

Jeg tror, at mange unge i dag føler, at de skal have styr på det hele på én gang. Deres liv skal være perfekt på alle fronter 24/7. Vi bliver konstant mødt af et kæmpe pres fra omverdenen, vores veninder og vores familie. Det er lidt som om, at alle stiller krav til én hele tiden, og man bliver bedømt, hver gang man går ud ad døren.

Vi lever i en verden, hvor det handler om at leve sit liv med en facade. F.eks. forventes det af piger – eller det er jo egentlig bare de ting, som vi selv tror, at vi skal leve op til-, at vi skal: have styr på den nyeste mode, vi skal have en hundens masse makeup på, vores hår skal skinne, krølle, være glat, være sat op, vi skal have glatbarberede ben, vi skal have selvtillid, men uha endelig ikke for meget. Det forventes, at man som pige er ydmyg og omsorgsfuld. Vi skal have flade maver og en fejlfri hud.

Men hvorfor skal vi det?

Hvorfor er det, at vi konstant presser unge piger, til at hade sig selv. Vi lærer dem, at de aldrig er gode nok. Piger bliver set ned på, hvis de har viljestyrke. Hvis de har ben i næsen, ved hvad de vil. Vi bliver set ned på, hvis vi råber op og siger nogen i mod. Hvor mange gange har du som pige ikke hørt: “Det kan du ikke, fordi du er en pige?”

Magasiner, tv-shows, youtube kanaler osv. Viser os hver dag en facade af, hvordan andre lever deres liv, hvordan de spiser, hvordan de bliver populære. Vi ønsker, at være ligesom, dem vi ser. Mennesker er flokdyr, vi har brug for andre i vores liv. Men for at være en del af en folk, skal du opføre dig på forskellige måder, du skal have det rigtige tøj på og sige de rigtige ting.

Og forresten, så husk billedet øverst – tag ikke alting så seriøst. Vi må gerne have det sjovt, så husk at grine!

Vi burde hylde vores forskelligheder i stedet for at gemme dem væk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *